27 Eylül 2013 Cuma

DOLANDIRICILARA DİKKAT!

Bu iki gündür bizim ev numarasına dadanan biri aklınca bizi işletmeye çalıştı ama başarılı olamadı.Malumunuz bu ara hem gazetelerde hem de tele gelen mesajlarda devamlı bir uyarı var.Ödül kazandınız ya da hattınızı terör örgütü kullanıyor,sizi kurtarmamızı istiyorsanız şu kadar para yatırın diyor. Sakın kanmayın böyle şeylere! Bizi arayan gerizekalı da kendini emniyet müdürü olarak tanıttı.Bir kere akıl var mantık var hangi emniyet müdürü bugün bir evi arar? En başta insan ordan şüphelenir zaten.Tabi biz inanmayınca da o bizim tuzağımıza düştü .Derdin ne diyince de küfür etti.Sanki haklıymış gibi.Böyle insanlara sadece zavallı diyoruz.
Herkesi kandırıp tuzağa düşürebileceklerini sanıyorlar.Siz onlardan zeki çıkınca da çıldırıyorlar.Beter olun diyorum ben de .Maalesef buna kanan insanlar da var.Tabi sonunda bir bakıyorlar dolandırılmışlar!
Herkese sesleniyorum aman dikkat edin ve kanmayın böyle şeylere.Kredi kartı numarasını,hesap numarasını veren insanlar bile var.Geçenlerde gazetede okuduğum bir habere göre de üst düzey bir statüde çalışan bir bayanın başına gelmiş ve çok yüksek bir miktarda parayı gidip parkta bir çöp kutusuna bırakmış onlar oradan alsın diye. Cidden üzücü ya,bizim insanımızın bize bunu yapması.Bunu burada paylaşıyorum ki herkes bilsin ve dikkatli olsun.Arayan kim olursa olsun asla gizli bilgilerinizi vermeyin.Hatta mümkünse konuşmadan suratına kapatın telefonu direk.
Siz dolandırıldıktan sonra giden paranın üzerine soğuk bir su içebiliyorsunuz ancak.Giden geri gelmiyor çünkü.Polisin de tek yapabildiği kanmayın böyle şeylere demek oluyor.Aman siz siz olun dikkat edin ve böyle basit numaraları yemeyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder